בארצות הברית נמצאת הקהילה היהודית השנייה בגודלה בעולם (5.2 מליון) לפי ההגדרה הגרעינית (כלומר, יהודים המייחסים חשיבות ליהדותם) ו6.7 מליון לפי הגדרה מורחבת (כל אדם בעל מוצא יהודי). מטרתי להביא יהדות זו על יתרונותיה וחסרונותיה לשיח הציבורי בישראל.
בכל הרשומות הושקעה עבודה מחקרית רבה, נא לא להעתיק אלא אם ניתן אישור בכתב ממני. אפשר ליצור עימי קשר בכתובת meirs9999@gmail.com.

רון פול Ronald Ernest "Ron" Paul


רון פול נולד ב-20 באוגוסט 1935 למשפחה ממוצא גרמני-אירי בעיר פיטסבורג. לאחר שסיים תיכון, הלך ללמוד ביולוגיה במכללת גיטסבור, ואת תוארו הראשון קיבל ב-1957. בשנה זו נשא רון לאישה את קרול וולס, ולזוג חמישה ילדים.
בשנת 1961 קיבל פול תואר דוקטור לרפואה מבית הספר הרפואי של אוניברסיטת דיוק, כתוצאה מכך עבר דירה למדינת מישיגן כדי להתמחות בבית החולים "הנרי פורד" שבדטרויט.
בהמשך פנה פול לעבוד בתור רופא טייסים בחייל האוויר בין השנים 1963-1965. לאחר מכן שימש בתפקיד בחיר בחיל האויר של ארה"ב (United States Air National Guard) עד שנת 1968.
בסוף שנות השישים עבר פול עם רעייתו למדינת טקסס, שם המשיך לעסוק ברפואה במסגרת הסקטור הפרטי. בשנים אלה התוודע לגישה הכלכלית האוסטרית, ובשנת 1971 גמר אומר בליבו להיכנס לפוליטיקה משום שחלק על מדיניותו הכלכלית של הנשיא דאז, ניקסון.
את החלטתו זו מימש רון פול בשנת 1974 כשרץ לבית הנבחרים באמריקה מטעם המפלגה הרפובליקנית במדינת טקסס, אולם הפסיד. הוא קיבל הזדמנות שנייה כאשר הנשיא קידם את המועמד הדמוקרטי לו הפסיד למשרה נכבדה. פול ניצח את הבחירות על המקום שהתפנה, אולם הפסיד בבחירות הכלליות מספר חודשים אחרי בפער של פחות מ-0.2% מהקולות.
בבחירות הבאות בשנת 1978 ניצח פול ואף הצליח להיבחר שוב בשנים 1980 ו-1982. בשנת 1984 החליט שלא לנסות שוב אלא לרוץ לנשיאות ארה"ב מטעם המפלגה הליברטינית. הוא קיבל מקום שלישי עם 0.5% מהקולות.
לאחר הקמפיין שב פול לעסוק כרופא במגזר הפרטי. הוא שקל לרוץ לבחירות הבאות לנשיאות  בשנת 1988, אולם ויתר.
בשל ההצלחה הרפובליקנית להשתלט על בית הנבחרים בשנת 1994, החליט פול לנסות ולהתמודד שוב על מקום בבית הנבחרים של ארה"ב. רוב ראשי המפלגה הרפובליקנית (ביניהם ניוט גינגריץ', דובר בית הנבחרים, וג'ורג' בוש הבן, מושל טקסס) התנגדו למועמדותו, למרות זאת הוא ניצח.
פול נבחר שוב בשנים 1998 ו-2000, ועצומה אינטרנטית שהשיגה כמה אלפי חתימות קראה לבחור בו למועמד לנשיאות ב-2004, אולם הוא דחה את האפשרות. לבסוף עצומה זו גרמה לו להתחרות על המועמדות הרפובליקנית לנשיאות בבחירות 2008, אבל הוא נכשל למרות הצלחתו הכבירה בשדה גיוס הכספים.
רון פול נבחר שוב לבית הנבחרים האמריקני בשנים 2006, 2008 ו-2010.

למה כן?
לרון פול ניסיון נרחב בתחומים שונים. הוא עבד במערכת הביטחון, יש לו דעות כלכליות נחרצות, והוא בעל עבר עשיר בפוליטיקה.
בנוסף, פול מצליח מאד בנושא גיוס כספים, בעיקר בגלל שרוב התרומות שלו באות מאנשים פרטיים ולא מאגודות תורמים. על שמו רשומים מספר שיאים בנושא, ובינתיים הוא המגייס המוצלח ביותר בקמפיין בחירות זה.

למה לא?
לפול דעות שאינן עולות בקנה אחד עם המיין-סטרים הרפובליקני. מבחינה כלכלית הוא דוגל בשיטה האוסטרית, ומבחינה חוץ-ביטחונית הוא מתנגד להתערבות ארה"ב במדינות העולם ובכללן המלחמה בעיראק.

טוב לישראל ליהודים?
רון פול הוא ללא ספק המועמד הפחות אהוד על יהדות ארה"ב. היהודים הדמוקרטים מתנגדים לדעותיו הכלכליות, והיהודים הרפובליקנים מתנגדים לדעותיו בנושאי חוץ וביטחון.
פול מתנגד באופן עקרוני למעורבות אמריקנית בעולם. בין השאר הוא מתנגד לסיוע הכלכלי שארה"ב מגישה לישראל.
יחסו לישראל בא לידי ביטוי כאשר קבוצת אנשי קונגרס רפובליקנים הביעה תמיכה בישראל לאחר פרוץ מלחמת לבנון השנייה, רון נמנע מהבעת תמיכה זו ואף אמר כי אל לה לארה"ב להתערב בין ישראל לחזבאללה.



המועמדים נוספים:
מיט רומני, מושל מסצ'סטס לשעבר.
ניוט גינגריץ', מנהיג הרוב הרפובליקני בבית הנבחרים לשעבר.
מישל בקמן, סנאטורית לשעבר.
טים פלנטי, מושל מניסוטה לשעבר.
ג'ון האנטסמן, מושל יוטה ושגריר ארה"ב לסינגפור וסין לשעבר.